Hivatalos: Dombi Rudolf volt olimpikon lesz a Fidesz polgármesterjelöltje a II. kerületben

2024. február 21. – 09:57

Másolás

Vágólapra másolva

Dombi Rudolf volt olimpiai bajnok indul a Fidesz színeiben a polgármesteri székért a II. kerületben. A sportoló a Magyar Nemzetnek azt mondta, nem lát kemény munkát a kerületben, csak látványpolitizálást, ezen szeretne változtatni.

Pár napja még csak találgatni lehetett, hogy Dombi lesz az MSZP-s Őrsi Gergely kihívója a kerületben, a Fidesz akkor csak annyit közölt, Gór Csaba, a Fidesz választókerületi elnöke, nem indul a polgármesteri posztért, ahogy más sem a kormánypárttól. Hétfő este a II. kerületi Fidesz megszavazta, hogy külsős jelöltet indít a kerületben, Dombi Rudolf személyében, a sportoló a Magyar Nemzetnek már a Fidesz jelöltjeként nyilatkozott.

„Nem látok kemény munkát, csak látványpolitizálást. Egyre romlik a köztisztaság, egyre rosszabb állapotban vannak az útjaink, járdáink, egyre rosszabb a parkolási helyzet. A kerület nagyívű fejlesztései pedig mind az előző, jobboldali vezetés idején valósultak meg” – mondta a lapnak a polgármesterjelölt.

„A köztisztaság, a közlekedési helyzet, a parkolási lehetőségek, az utak és járdák állapota alapjaiban határozza meg közérzetünket. Ezért a közlekedéssel és parkolással kapcsolatos fejlesztések kiemelten fontosak lesznek számomra. Budapest zöld központjaként még nagyobb figyelmet kell fordítanunk a környezetvédelemre, az állatok védelmére és a sportos és egészséges életre is”.

Dombi szerint hatalmas a kontraszt az elmúlt közel öt év és az azt megelőző időszak között. „Most kell visszatérnünk ahhoz a folyamatos fejlődéshez, amely 2019 előtt jellemezte otthonunkat” – jelentette ki.

A sportoló hangsúlyozta azt is, hogy őt nem elsősorban a politika vonzza, hanem a tenni akarás az emberekért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!