Megbeszélést tartottak a tüntetést szervező tartalomgyártók

2024. február 20. – 07:19

Másolás

Vágólapra másolva

Becslések szerint 130 ezer embernél is több embert tudott utcára szólítani az a kilenc tartalomgyártó, akik a múlt hét pénteki tüntetést szervezték, és Osváth Zsolt főszervező szerint ha ezt tekintik a siker fokmérőjének, akkor a siker valóban hatalmas is. „Ha pedig az, hogy pedofilok, pedofil bűnsegédek továbbra is szabadon járkálhatnak az utcán, és olyan kegyelmi döntések születhetnek, amik egyáltalán nem átláthatók, és amikről így még csak nem is tudhatunk, akkor még nem értük el a sikert” – mondta a 24.hu-nak.

A pénteki tüntetésen adománygyűjtést is indítottak a tartalomgyártól az Utcáról Lakásba Egyesület közreműködésével. A cél 25 millió forint összegyűjtése volt egykori bántalmazott, hajléktalanságban élő fiatalok számára. Az összeg egy óra alatt jött össze, szombat estére pedig már a 100 millió forintot is átlépte.

A 24.hu azt írja, hogy a szervezők egy Bántottak.hu című honlapot is létre szeretnének hozni, mellyel a gyerekbántalmazás áldozatainak szeretnének segítséget nyújtani. Az egyelőre csak tervezett weblap Instagram-oldalát már most több mint 83 ezren követik. Létrehozták a Háromkérdés.hu oldalt is, amivel pedig emlékeztetni szeretnék az embereket arra, hogy mi az egyik legfontosabb felvetés: „Mit fog tenni a kormány azért, hogy az állami gondoskodásban lévő gyerekek emberhez méltó körülmények között nőjenek fel, minőségi és az életre felkészítő oktatásban részesüljenek, legyen hova bizalommal fordulniuk, ha abúzus éri őket?”

Osváth Zsolt a lapnak azt mondta, hogy a többi szervezővel hétfőn megbeszélést tartottak, de még nem tudják, mi lesz a következő lépés. Azt is mondta, sokkal többen mentek el a pénteki tüntetésre, mint amire számítottak, és érzik is, hogy a közéleti szerepvállalással felelősség is jár, és azt is, hogy sokan bíznak bennük. Egyelőre türelmet kérnek. „Közéleti szerepben nem vagyunk gyakorlottak, a szó szoros értelmében civilek vagyunk, és még abszolút a jövő zenéje, hogy tudunk-e, illetve kell-e ezzel kezdenünk valamit” – mondta a lapnak.

A tüntetésről a Telex is beszámolt, videónkat itt tudják megnézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!