Négy évre a fiatalkorúak börtönébe kerül az a borsodi fiatal, aki a szülés után átdobta a szomszéd telkére a gyerekét

2024. február 19. – 17:44

Másolás

Vágólapra másolva

Négy évre a fiatalkorúak börtönébe kerül az a fiatalkorú nő, aki tavaly februárban a borsodi házuk udvarán megszülte a gyermekét, majd az újszülöttet átdobta a szomszéd telkére – közölte az MTI-vel a Miskolci Törvényszék sajtóosztálya.

Mint írtuk, a 16 éves nő miután életet adott egy lány csecsemőnek, elvágta köldökzsinórt, WC-papírt tömött az újszülött szájába, majd a kerítésen átdobta a szomszédos lakatlan lakóház udvarára. A fiatal ezek után kórházba került, ahol megállapították, hogy nemrég szült. A magára hagyott újszülöttet a kiérkező rendőrök találták meg, majd átadták a mentőegységeknek. A koraszülött gyermek azonban az ellátatlanság, a téli hideg következtében kihűlés miatt meghalt.

A törvényszéki közlemény szerint a nő az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság emberölés bűntette miatt ítélte el. A fiatalkorúak börtöne mellett a borsodi fiatalt négy évre eltiltották a közügyektől. A sajtóosztály azt is közölte, hogy a halálesetben a mentőápoló részéről egy orvosi műhibával egyenértékű diagnosztikai mulasztás is szerepet játszott.

A közlemény szerint az ítélet nem jogerős. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!