Megszülte gyerekét az udvaron, majd átdobta a szomszéd telkére egy 16 éves borsodi fiatal

2024. január 9. – 10:46

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség egy fiatalkorú nő ellen minősített emberölés bűntette miatt, aki a házuk hátsó udvarán megszülte gyermekét, majd az újszülöttet átdobta a szomszéd telkére és magára hagyta.

A vádirat szerint a nő egy borsodi kisvárosban együtt lakott szüleivel. 2022 márciusában az interneten megismerkedett egy 20 éves férfival, de a korkülönbség miatt a szülei eltiltották lányukat a fiútól. A vádlott azonban titokban többször is találkozott a fiúval. Négy alkalommal le is feküdtek egymással, de nem védekeztek, így a lány teherbe esett, amit titkolt a szülei előtt.

2023. február végén a 16 éves vádlott este a lakásuk hátsó udvarán adott életet egy lány csecsemőnek. Elvágta köldökzsinórt, WC papírt tömött az újszülött szájába, majd a kerítésen átdobta a szomszédos lakatlan lakóház udvarára. A vádlott mindezek után kórházba került, ahol megállapították, hogy nemrég szült.

A magára hagyott újszülöttet a kiérkező rendőrök találták meg, majd átadták a mentőegységeknek, azonban a koraszülött gyermek az ellátatlanság, a téli hideg következtében kihűlés miatt elhunyt.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetését és a közügyektől való eltiltását indítványozta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!