Nagy Feró: Magamat mindig liberálisnak tartottam, életem legfontosabb pártja a Fidesz

2024. február 18. – 18:04

Másolás

Vágólapra másolva

„Volt már, hogy szembesítettek egy közel negyven éve elkészült riportommal, s csak annyiban változtam, hogy ma már keményebben meg merem fogalmazni azt, amit gondolok” – mondta Nagy Feró a Magyar Jelennek adott interjújában, amiben arról is beszélt, hogy ő valójában egész életében liberális volt.

A rendszerváltásról és arról, hogy akkoriban melyik párthoz csatlakozott, az énekes azt mondta: bár ekkor még nem lépett be sehová, először az SZDSZ-szel szimpatizált. Később az MDF is tetszett neki, de rájött, hogy nem az ő pártja, „viszont amikor Csurka István kilépett onnan, megalakította a MIÉP-et, akkor mentem vele, s oda már beléptem tagnak is”. Áttérve Orbánra és a Fideszre, Nagy Feró azt mondta, hogy

„úgy érzem, életem legfontosabb pártja a Fidesz. Négyszer nyerték meg a választásokat, már csak ezért is kicsit csendesebben kellene kritizálni azt, amit képviselnek”.

Hozzátette: „Ha Viktor kérné, akár a díszemelvényen is ott ülnék, hiszen a miniszterelnöknek szüksége is van rá, hogy kiálljunk mellette”. Nagy Ferót azért nem zavarja, hogy Orbán Viktor korábban a liberális internacionálé alelnöke is volt, mert saját magát mindig liberálisnak tartotta. Ezt azzal indokolta, hogy neki nem probléma, ha valaki mást gondol, mint ő, „hiszen mi egy országot építünk, s ebben a projektben a legfontosabb szó a magyarság érdeke”. „Visszatérve Orbán Viktorra, én azt gondolom, ő zseniálisan vezeti az országot, annak ellenére, hogy ez az Európai Unió egy nagy tévedés volt a részünkről” – fogalmazott.

„Azért nem voltam ott, mert nem tudtam róla. Szívesen elmentem volna, hiszen ehhez a párthoz szép emlékek fűznek” – mondta a Mi Hazánkhoz közeli lap azon kérdésére Nagy Feró, hogy mi annak az oka, hogy a nemrégiben Novák Előd által szervezett MIÉP-es találkozón nem volt ott. A Mi Hazánkkal kapcsolatban az énekes arról beszélt, hogy a pártot a Jobbik egyik „nyúlványának” tartja. „De én úgy érzem, hogy ez a párt nem találja a helyét, azt sem tudja pontosan, hogy mit akar.”

Az interjúban felidézte a szocialista rendszer és a Beatrice viszonyát is: „Nemcsak mi utáltuk a rendszert, a rendszer is utált minket, de ezen felül az is látszott, hogy ezen a szocialista berendezkedésen nem lehet változtatni, ez így marad, amíg élünk” – mondta. Arra is kitért, hogy akkor még elképzelhetetlen volt a többpártrendszer, hozzátette: „ma már tudom, hogy ennek is megvan a maga hibája, de azért mégis más, mint a kádári időszak”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!