Gyermekvédelmi kerekasztalt szerveznek a nyilvánosságot vállaló abúzustúlélők

2024. február 18. – 11:26

Másolás

Vágólapra másolva

Összehívja az első gyermekvédelmi kerekasztalt Hodász András, Ivák Bence, Kozma Lilla Rita, Pető Attila, Pion István és Pop Mert – ők azok, akik arccal vállalták fel, hogy gyerekkorukban szexuális zaklatás áldozatai voltak. Legfrissebb, vasárnapi közleményükben arról írtak, hogy az első gyerekvédelmi kerekasztalra szakmai és civil szervezetek küldötteit várják.

Azt írják, hogy a több szervezetet tömörítő Országos Közös Akarattal közösen szervezik a kerekasztalt azért, hogy együtt gondolkodjanak azon, milyen jogszabályi változásokra lenne szükség a gyerekek védelméért.

Az első kerekasztalt február 20-án tartják, a másodikra pedig, aminek egyelőre még nem osztották meg az időpontját, a pártokat is várják. Ehhez kérik, hogy a pártok alakítsanak gyermekvédelmi munkacsoportot, és készüljenek javaslatokkal. Ide várják majd mind a jobb-, mind a baloldali pártokat.

Az ötpontos akcióterv ötödik eleme, hogy a beérkező javaslatokat egységes dokumentummá formálják, hogy aztán ezt az Országgyűlés mielőbb megtárgyalhassa és elfogadhassa.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!