Udvari vécébe szülte meg gyerekét egy nő Kisújszálláson, a kisfiút a tűzoltók mentették ki

2024. február 16. – 11:22

Másolás

Vágólapra másolva

Egy udvari vécéből mentettek ki egy újszülött kisfiút a tűzoltók csütörtök este a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Kisújszálláson – közölte a Kisújszállási Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság. Azt írták, hogy egy nő udvari vécében szülte meg gyermekét csütörtök este, az újszülött a megszületése után a vécébe esett.

A tűzoltók a vécét megbontották, és körülbelül egy méter mélyről mentették ki a kisfiút, azonnal megtisztították a légutait, majd őt és az anyját is stabil állapotban szállították kórházba.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel közölte, hogy emberölés kísérletének gyanúja miatt folytatnak eljárást ismeretlen tettes ellen. Az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

Csütörtökön egy józsefvárosi nőt őrizetbe vett a rendőrség, miután kiderült, hogy karácsonykor a fürdőszobában szülte meg gyerekét, majd a ház lichthofjába dobta az újszülöttet, aki meg is halt. Hasonló eset történt 2023-ban, amikor egy 16 éves borsodi lány megszülte gyerekét az udvaron, majd átdobta a szomszéd telkére. Az újszülött az ellátatlanság és a téli hideg következtében kihűlés miatt halt meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!