„Verekszik, Tolnai úr?” – lökdösődés szakította félbe az újszentiváni önkormányzat bizottsági ülését

2024. február 16. – 21:11

Másolás

Vágólapra másolva

Heves szócsata alakult ki az újszentiváni önkormányzat költségvetési bizottságában csütörtökön a megemelkedett bérköltségekről. Az RTL riportja szerint a vita közben a jegyző kikapcsolta a hangrögzítő telefont, és törölte a felvételt, majd le akarta állítani a kamerát is.

Először a kabátjával takarta le az objektívet, majd miután az operatőr levette a ruhadarabot, kisebb lökdösődés alakult ki. A jegyző felszólította az operatőrt, hogy hagyja el a termet, mert zárt ülést rendel el.

„Nem tudták bemutatni, hogy miért növekedtek a bérköltségek 85 millió forinttal. Ez zaklatta fel. Nincs meg a kompetencia a válaszra”

– mondta az RTL-nek Binszki Olivér önkormányzati képviselő, aki telefonjával vette fel a jegyző és az operatőr torzsalkodását.

A jegyző végül rendőrt hívott, szerinte az operatőr jogtalanul rögzítette a bizottsági ülést. A rendőrség a helyszínen semmilyen bűncselekményt vagy szabálysértést nem állapított meg, így nem indult eljárás az ügyben, erősítették meg az RTL-nek. A jegyző nem akart nyilatkozni az ügyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!