Gundel Takács Gábor másfél oldalas levelet írt Novák Katalinnak a kegyelmi ügy kirobbanása után, de nem kapott választ

2024. február 16. – 15:26

Másolás

Vágólapra másolva

„Nagyon nagy csalódás számomra ez az ügy sokféle szempontból” – mondta a kegyelmi ügy kapcsán Gundel Takács Gábor az ATV Start című műsorában pénteken. „Hiába akar az ember ingyen, bérmentve, jóhiszeműen, segítő módon hozzátenni valamit a társadalomhoz, a politika sarából mindig fröcsög rád”. A műsorvezető szerint „ő a politika közelében nem tud létezni”.

„Nagyon nehéz ma közszereplőként vállalni ügyeket, mert valaki biztos, hogy elkezd majd téged szentségelni és rettenetes üzeneteket küldeni”.

„Véleményem szerint rossz döntés született a kegyelmi kérvény aláírásakor. Hiba volt” – írta Facebook-oldalán február 8-án Gundel Takács Gábor, aki egyike volt annak a 16 közéleti szereplőnek, akik társadalmi munkában tanácsadóként segítették Novák Katalin munkáját. Az ismert televíziós műsorvezető volt az első, aki bejelentette, hogy otthagyja az elnöki tanácsadó testületet.

A műsorvezető akkor is hangsúlyozta, hogy a tanácsadó testület minden tagja ingyen, kizárólag jobbító szándékkal és közéleti – azaz kifejezetten nem politikai – kérdésekben ad tanácsokat, de döntéseket nem hoznak. „Nem tudok azonosulni a magyar politikai kultúrával, kommunikációval, cinizmussal, módszerekkel, indulatokkal és gátlástalansággal. Egyik oldaléval sem. Épp ezért nem kívánok a jövőben a Tanácsadó testület tagja sem lenni, mert reményeim ellenére ezt a munkát sem lehet politikamentesen végezni” – írta.

Az ATV műsorában Gundel Takács azt mondta, részéről ez a dolog le van zárva, és nem akar a továbbiakban foglalkozni az üggyel.

„Én írtam neki [Novák Katalinnak] egy másfél oldalas levelet, ez legyen a kettőnk dolga.”

Arra kérdésre, hogy kapott-e választ, Gundel Takács azt válaszolta, nem.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!