A DK Pintér Sándort is meghallgatná a népjóléti bizottságban a kegyelmi ügy kapcsán

2024. február 16. – 10:11

Másolás

Vágólapra másolva

A Demokratikus Koalíció Pintér Sándor belügyminiszter meghallgatását kezdeményezi a népjóléti bizottságban – derül ki a párt közleményéből.

A párt szerint Pintér Sándornak el kell számolnia azzal, hogy miért nem működött a felügyelete alá tartozó gyermekvédelmi rendszer, amikor a bicskei gyermekotthon igazgatója a rábízott gyerekeket szexuálisan bántalmazta.

„Miért nem tudta megvédeni az ártatlan gyerekeket az Orbán-kormány alá tartozó Szociális- és Gyermekvédelmi Főigazgatóság? Miért nem alkalmazták az ilyen esetekre kidolgozott szakmai módszereket, eljárásokat? Miért nem működött a jelzőrendszer?” – kérdezi a párt közleményében.

A Hintalovon Alapítvány a gyermekek szexuális kizsákmányolása ellen küzdő világszervezet, az ECPAT Internationallel együttműködve 2021-ben egy olyan úttörő kutatást készített, amelyben Magyarországon élő fiúk szexuális bántalmazását vizsgálta: többek között azt, a fiúk esetei miért derülnek ki még a lányokénál is ritkábban, és milyen társadalmi és pszichológiai tényezők akadályozzák, hogy a fiúk segítséget kérjenek? Erről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!