Balázsék kivágtak egy, a pedofilügyről és a tüntetésről szóló részt a netre rakott adásukból

2024. február 15. – 13:15

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán olvasónk is jelezte, és a Redditen is voltak hallgatói beszámolók arról, hogy a Balázsék szerdai műsorának Youtube-ra és Spotifyra feltett verziójából hiányzott egy kb. negyedórás rész, ami az élő rádióadásban lement.

A műsor két szerdai műsorvezetője, Sebestyén Balázs és Rákóczi Ferenc (harmadik társuk, Ráskó Eszter szerdán nem volt adásban) arról beszélgetett ebben a kivágott részben, hogy szerintük miért káros, ha politikai pártok és a baloldal is hasznot húzna a pénteki tüntetésből, amit tartalomgyártók hirdettek meg a Hősök terére.

A beszámolók szerint Sebestyén Balázs azt fejtette ki, hogy a gyerekvédelmi ügy megoldásának politikai oldalaktól függetlennek kéne lennie, és hogy politikusoknak nincs keresnivalója a tüntetésen, mert csak a lényegről terelik el a figyelmet.

Kerestük a rádiót és Sebestyén Balázst is az ügyben szerda este és csütörtök reggel is, de megkeresésünkre azóta sem reagáltak. A Balázsék csütörtöki adásában azonban elmondták, miért döntöttek ők úgy, hogy ez a részlet nem kerül bele a netre feltöltött, visszahallgatható verzióba.

Sebestyén a műsorban úgy fogalmazott, azért vágták ki ezt a részletet, mert „borzasztóan elvenné a fókuszt arról, ami fontos.” Szerinte a sajtóban kontextus nélkül kiragadták volna a mondatait, és ezzel ártottak volna az ügynek.

„Ha az én mondataimat politikai pártok, sajtóorgánumok a zászlójukra tűzik, és kiragadva, nem kontextusában nézik, és egy-egy mondatot felhasználnak politikai célokra, az egész egyszerűen csak árt az ügynek” – mondta a csütörtöki adásban a műsorvezető.

Szerinte azzal, hogy hátrébb léptek, és a gyerekeket tartják szem előtt, azt segítik, hogy legyen tényleges, jogszabályi változás az ügyben.

Rákóczi Ferenc pedig azzal reagált minderre, hogy

semmi nem érdekes ebben az ügyben, csak a gyerekek.

Az erről szóló rész ebben az adásban hallható, 1 óra 56 percnél:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!