A nyugat-magyarországi fideszes képviselők egy poszttal letudták Novákék lemondását, volt egy csomó fontosabb ügyük

2024. február 13. – 06:17

A nyugat-magyarországi fideszes képviselők egy poszttal letudták Novákék lemondását, volt egy csomó fontosabb ügyük
A Győr-Moson-Sopronból a parlamentbe bejutott Nagy István miniszter a hétvégén rózsát metszett, posztolt is róla – Fotó: Facebook / Nagy István
Sudár Ágnes
Sudár Ágnes
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Győr-Moson-Sopronban 2022-ben is tarolt a Fidesz–KDNP, a vármegyét egyéni körzetben csak jobboldali politikus képviseli a parlamentben. Azt néztük meg, hogy a Novák–Varga-ügyet hogyan kezelték a vidéki fideszesek a nyugati határszélen. Tét nélkül szpojlerezhetünk: ugyanúgy, azaz alig.

Sűrű hétvége a helyi parlamenti képviselőknél

Győrnek két országgyűlési képviselője van, Simon Róbert Balázshoz (Fidesz–KDNP) tartoznak a városi körzetek, Kara Ákoshoz (Fidesz–KDNP) döntőrészt a Győr környékiek. Simon Facebook-oldalán pénteken még a retró Karaván kávékról nosztalgiázott, majd fánksütésre biztatta követőit, szombaton délután aztán a többiekkel egyetemben, szinte perce pontosan ugyanakkor, megosztotta az akkor még friss-ropogós Kocsis Máté-féle posztot „Novák Katalin és Varga Judit felelősségteljes döntéséről”.

A hétvége hátralévő részében Simon még felköszöntötte Vastag Csaba énekest és a kampányaiban fontos feladatokat vállaló, fideszes párttársát, Borsi Róbertet, aki 40 éves lett. „Borzasztóan sajnálta” a vasárnapi posztjában, hogy a női kosárválogatott egy ponttal kikapott a spanyoloktól, a hétfőt pedig egy Rejtő-idézettel nyitotta, miszerint „a hazájáért minden embernek meg kell tenni a magáét”.

Simon Róbert Balázs hétvégi posztjait csak azért hoztuk le ilyen részletességgel, mert ugyanez a sablon működött a többieknél is. Kara Ákos is egy posztot szánt a Novák-ügynek, Nagy István (Fidesz–KDNP) agrárminiszter, aki szintén Győr-Moson-Sopronból jutott be a parlamentbe, a köztársasági elnök lemondása előtt rózsát metszett, hogy „egész nyáron gyönyörködhessünk a pompás virágok látványában és élvezhessük az illatukat”; utána pedig rögtön a műhúsról posztolt.

Kicsit nyugatabbra, Sopronban sem állt meg az élet szombaton hat óra után, a soproni Barcza Attila (Fidesz–KDNP) a Röjtökmuzsajon tartott huszárbálról és természetesen a városban rendezett – a Simonnál már említett – kosárlabdameccsről posztolt. A Rábaközből a parlamentbe jutott Gyopáros Alpár (Fidesz–KDNP) a gasztronómiát ünnepelte a hétvégén: előbb a tizedik kapuvári böllérmájfesztivállal, majd a vámosi lencse- és hurkafesztivállal.

Bál Sopron mellett a honvédelmi miniszterrel – Fotó: Facebook / Barcza Attila
Bál Sopron mellett a honvédelmi miniszterrel – Fotó: Facebook / Barcza Attila

A polgármestereknél nincs is ügy

Győr-Moson-Sopron megyében a városokat is fideszes polgármesterek irányítják, az ő Facebook-oldalaikon szintén tettünk egy kört. Egy közös szálat találtunk:

posztjaik között nincs egy sem, ami tudatná követőikkel, hogy Magyarország köztársasági elnöke és korábbi igazságügyi minisztere lemondott volna.

Dézsi Csaba András, Győr polgármestere a hétvégén ötöt posztolt, köztük a kerekesszékes kézilabda Nemzeti Bajnokság harmadik fordulójáról, a Szent Kamillus Plébánia „fantasztikusan jó hangulatú” báljáról, valamint két külön posztban két macskáról, illetve két kutyáról Szívügyünk az állatvédelem! szlogennel.

A Sopront vezető Farkas Ciprián hatot posztolt ezen idő alatt minden másról, így a 13. havi nyugdíjról, a téli teremlabdarúgó tornáról, vagy arról, hogy „nekünk Sopron az első”. Árvay István (Mosonmagyaróvár) nem aktív a Facebookon, utoljára decemberben volt posztja az adventi fesztiválról, azóta csend. Csornán és Kapuváron a kisvárosok vezetői szintén nem jelezték követőiknek, hogy az országban változás történt.

A győri ellenzék pénteken közleményben ismételte meg pártjaik országos állásfoglalását – akkor még arról, hogy „a pedofilsimogatóknak nincs helyük a közéletben”, Novák Katalin köztársasági elnök pedig mondjon le. Az ellenzéket ebben az esetben a DK, az MSZP, a Jobbik és a Kossuth Kör jelentette.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!