Gyárfás Tamás: Másodfokon ki fog derülni az igazság

2024. február 13. – 13:51

Másolás

Vágólapra másolva

Gyárfás Tamás az ATV Start című műsorában azt mondta, egyetlen tanú sem mondta ki, hogy ő gyilkolni akart, ezért szerinte biztosan fel fogják menteni. „Nem tudok mást elképzelni, semmiért nem lehet valakit elítélni” – mondta. Az úszószövetség volt elnöke, akit a Gyárfás-Portik-perben elsőfokon bűnsegédként 7 évre ítélt a bíróság, a műsorban azt mondta, irracionális azt hinni, hogy köze volt a Fenyő gyilkossághoz. A Napkelte volt producere azt mondta, úgy érzi, ügyével kapcsolatban sok a téves közlés a sajtóban. Az egyik ilyen szerinte az, hogy elterjedt: széttárta a karját, amikor Portik Tamás Fenyő János megöléséről beszélt neki. Gyárfás szerint egy későbbi beszélgetés során volt szó széttárt kézről, Portik szándékával sosem azonosult. Gyárfás azt is mondta, hogy a bíróság döntését nem akarja minősíteni, arra számít, hogy másodfokon kiderül az igazság.

Gyárfás Tamást nem tartóztatták le a tárgyalás után, így lehetett ott a stúdióban. A Gyárfás-Portik-per elsőfokú ítélethirdetésén Gyárfást hét év fegyházra, Portik Tamást életfogytiglanra ítélték a Fenyő-ügyben. Az ítélethez három fellebbezés is született. Az ügyészség fellebbezett azért, hogy Gyárfás Tamásra súlyosbítást kérjen, illetve azt, hogy bűnsegéd helyett felbujtóként ítéljék el az úszószövetség volt elnökét.

Portik Tamás esetében pedig azt kérte az ügyész, hogy a most kiszabott ítélet helyett (miszerint Portik legkorábban 20 év elteltével lehet szó szabadon engedéséről) a maximálisan kiszabható büntetést szabják ki rá.

Portik és Gyárfás is fellebbezett az ítélet ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!