Az Orbán családhoz köthető cégek ügyvédje védte a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját

2024. február 11. – 14:53

Másolás

Vágólapra másolva

Az Orbán családhoz köthető cégek jogi képviselője, Szmulai István védte a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját, írja a 444. A székesfehérvári ügyvéd azt mondta a 444-nek, hogy nincs kapcsolat a miniszterelnök családja és az igazgató között. Elmondása szerint a bicskei igazgató testvére kérte fel a védelem ellátására. Arról nincs tudomása, hogy Vásárhelyi János is adott volna be kegyelmi kérvényt. Szmulai István képviselte Vásárhelyit a később elnöki kegyelemben részesített K. Endre ügyében is.

Az ügyvéd nem sokkal a bicskei ügy lezárulta után lett a FuvarozNak Kft. jogi képviselője. A cégnek Orbán Viktor apja, Orbán Győző és a miniszterelnök két testvére, Orbán Áron és ifj. Orbán Győző is a tulajdonosa volt. A cég 2021-ben a NAKK Zrt. nevű cég tulajdonába került. Ezt a céget Orbán Áron alapította még korábban, ő is volt az ügyvezetője. Szmulai István a cégben felügyelőbizottsági tagként tűnt fel.

Tompos Márton, a Momentum politikusa írta meg, hogy a szintén az Orbán családhoz köthető NehézKő Kft.-nek, az előbb említett FuvarozNak jogelődjének is Szmulai István volt a jogi képviselője. Ezeket az információkat maga az ügyvéd erősítette meg a 444-nek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!