Pars Krisztiánt indíthatja a Fidesz Szombathelyen Czeglédy Csaba kerületében

2024. február 7. – 15:36

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar pályaatlétika egyetlen kétszeres világbajnoki érmese, a 2012-ben olimpiai aranyat is nyerő kalapácsvető, Pars Krisztián lehet a DK-s Czeglédy Csaba fideszes kihívója Szombathelyen – értesült az Ugytudjuk.hu és a Nyugat.hu. Czeglédy jelenleg függetlenként ül a városi képviselőtestületben a Derkovits-lakótelep nyugati részének önkormányzati képviselőjeként.

A helyi lapok szerint a Fidesz polgármesterjelöltje Lenkai Nóra, az ELTE Savaria Egyetemi Központ rektori biztosa lesz, a lapnak erről beszélt Nemény András, a város jelenlegi polgármestere is. Nemény az ellenzék közös jelöltjeként 2019-ben szűken, 400 szavazattal verte a fideszes Balázsy Pétert, és az ellenzék a képviselőtestületben is többséget szerzett.

Ezért is mozdít most nagy erőket a Fidesz a város visszaszerzésére. A helyi sajtó értesülései szerint elindítják például Jagodits Zsuzsát, a Haladás futballklub kommunikációs vezetőjét és Németh Krisztián nevű korábbi futballkapust is.

De a legnagyobb név a listán természetesen a Czeglédy ellen induló Pars Krisztiáné. Pars 2011-ben és 2013-ban világbajnoki ezüstöt, 2012-ben pedig olimpiai aranyérmet nyert kalapácsvetésben. Az Európa-bajnokságokról 2010-ben egy bronzot, 2012-ben és 2014-ben aranyérmet hozott el. 2018 januárjában egy „tiltólistán található, de teljesítményfokozásra nem alkalmas szerrel” (kokainnal) megbukott a doppingvizsgálaton, ezért 2019 júliusáig eltiltották.

A Nyugat.hu megkereste a szombathelyi Fidesz-szervezetet is, de ott azt mondták, a jelöltjeiket hivatalosan két hét múlva mutatják be, addig nem nyilatkoznak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!