A Megafon vezetője tanítja a politikai kommunikációt a Metropolitan Egyetemen

2024. február 7. – 18:06

A Megafon vezetője tanítja a politikai kommunikációt a Metropolitan Egyetemen
Megafonos formák, középen Kovács István – Fotó: Megafon / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Politikai kommunikációt oktat a Budapesti Metropolitan Egyetemen (METU) Kovács István Gergely, a fideszes propaganda internetes terjesztésére létrehozott Megafon Központ vezetője – írja a Media1. A lapot az egyetem egy diákja kereste meg azzal, hogy egyre nagyobb számban bukkannak fel Fidesz-közeli személyek a METU oktatói gárdájában, Kovács mellett ott tanít például Dézsy Zoltán, az Elment az öszöd című kurzusfilm rendezője és Harangozó Éva, a Magyar Nemzet és a Pesti Srácok szerzője is. Utóbbi az egyetemen újságírónak tanuló diákok számára kötelező hírszerkesztés és cikkírás tantárgyakat oktatja.

Megkérdeztük az egyetemet, egyetértenek-e például a Megafon központ kommunikációs irányvonalával, és hogy szerintük a Megafon Központ az alapvető sajtóetikai szabályok betartásával működik-e. Ezekre nem kaptunk választ, de az egyetem Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Karának sajtóválaszában leírták, hogy oktatóikat szakmai felkészültségük, oktatói kvalitásuk és akadémiai előmenetelük alapján választják ki. „A kérdéses oktatók – mint ahogy a több mint 300 oktatónk a Karon – is ezen szempontok alapján kerültek be a Kar oktatói állományába. Az ön által említett oktatók már korábban óraadóként részt vettek a Kar munkájában és az eddigi pozitív hallgatói visszajelzések alapján bővült az oktatói tevékenységük.”

A beazonosíthatatlan forrásból érkező milliárdokat elégető Megafon-istállóba olyan kormánypárti beszélő fejek tartoznak, mint Trombitás Kristóf, Deák Dániel, Rákay Philip, Apáti Bence vagy Bohár Dániel, de a támogatottjaik között van Bayer Zsolt és természetesen a messze földön ismert Öreg Rocker is. A központ képzéseket is tart azoknak, akik hajlandóak névvel, arccal visszhangozni a Facebookon a fideszes propaganda legortóbb, legegyszerűbb üzeneteit.

A korábban Budapesti Kommunikációs Főiskola, azaz BKF néven futó, a magyar médiaképzésben fontos szerepet játszó Metropolitan Egyetem 2021-es tulajdonosváltása után került az egyik jegybanki alapítványok által tulajdonolt befektetőcéghez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!