Puszta kézzel vakította meg volt barátnőjét, az ügyészség súlyosbítaná a büntetését

2024. február 7. – 09:34

Másolás

Vágólapra másolva

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a büntetése súlyosbítását indítványozta annak a 37 éves férfinak, aki féltékenységből, puszta kézzel nyomta ki volt barátnője szemeit – derül ki az ügyészség közleményéből.

Az ügyészség tavaly tényleges életfogytiglant kért a férfira különösen kegyetlen emberölés kísérlete miatt, de a bíróság végül végül csak 20 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélethirdetésen a férfi 22 éves áldozata összeomlott.

A hencidai Gy. Attila 2020-ban találkozott a Kemecsén élő nővel. A kapcsolatuk kiegyensúlyozatlan volt, többször szakítottak egymással. 2022. február elején a férfi békülési szándékkal kereste meg volt barátnőjét, a nő azonban elutasította a közeledését. Ez nem sokkal azután történt, hogy a férfi társaival együtt elrabolta és késsel fenyegette, ami miatt a nő feljelentést tett, amit nem volt hajlandó visszavonni. Összeszólalkoztak, majd a férfi dühében megragadta a nőt, és nyakánál fogva a háza melletti szántóföldre vonszolta, ahol a földre dobta. Ott fojtogatni kezdte, és megöléssel fenyegette.

A törékeny, 50 kg súlyú nő próbált védekezni, de esélye sem volt a 115 kg-os férfival szemben, aki nagy erővel kinyomta a nő mindkét szemét.

A sérülés olyan nagyfokú fájdalommal járt, hogy a nő elveszítette az eszméletét. Miután magához tért, sikerült visszajutnia a házuk közelébe, miközben folyamatosan segítségért kiabált. A segélykiáltásra a nő rokonai odasiettek, ekkor a férfi elmenekült a helyszínről.

A nő életét az azonnali műtéti beavatkozás mentette meg, de a látását mindkét szemére elvesztette.

Az ügyészség szerint a férfi korábbi fenyegetéseit beváltva, rendkívüli brutalitással, kegyetlen módon, bosszúból vezérelten követte el a bűncselekményt, és fizikálisan és lelkileg is tönkretette a 22 éves, kisgyermekét egyedül nevelő fiatal nő életét.

Mivel korábban személy és vagyon elleni erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt már szabadságvesztésre ítélték, az ügyészség szerint „büntetése sem tettével, sem társadalomra veszélyességével nem arányos, a törvény teljes szigorának alkalmazása indokolt”, ezért a kiszabott büntetés súlyosbításáért fellebbezett.

A vádlott enyhítés érdekében, míg védője elsősorban eltérő jogi minősítés megállapításáért, másodsorban enyhítésért fellebbezett. Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!