Tényleges életfogytiglan helyett 20 év fegyházra ítélték az egykori barátnőjét megvakító támadót

2023. november 30. – 11:12

Másolás

Vágólapra másolva

Az ügyészség tényleges életfogytiglant kért arra a férfira, aki tavaly megvakította egykori barátnőjét, ám a bíróság végül 20 év fegyházra ítélte a 35 éves támadóra – írta a Blikk. Jelen volt a Nyíregyházi Törvényszéken a férfi áldozata is, aki összeomlott az ítélet hallattán. A 22 éves Lakatos Gabriellához mentőt is kellett hívni. A kisgyermekes nő és családja az ügyészséggel együtt tényleges életfogytiglant várt volna, azaz olyan büntetést, amely alapján soha nem lesz feltételesen szabadlábra helyezhető az elkövető.

Így azonban erre legkorábban a büntetés leteltének kétharmada után lehetősége lesz, amennyiben ahhoz akkor a hatóság hozzájárul.

A két éve történt embertelen támadás Debrecenben őrzött elkövetőjét online kapcsolták a tárgyalóterembe.

Az áldozat és a támadó 2020-tól voltak kapcsolatban, de többször szakítottak. A végzetes reggelen, 2022. február 5-én a férfi békülési szándékra hivatkozva találkozott a Kemecsén élő Gabriellával, akire rátámadt, ütötte, verte, hajánál fogva vonszolta, majd a védekezni próbáló nőt puszta kézzel megvakította. Ezután az élettelennek tűnő Gabriellát otthagyva elmenekült a helyszínről.

A hencidai illetőségű, 36 éves Gy. Attilára az ügyész tényleges életfogytiglani fegyházat kért különösen kegyetlen emberölés kísérlete miatt, ugyanis a férfi többszörös visszaeső. Ráadásul tettét azután követte el, hogy a 22 éves nő nem akarta visszavonni feljelentését, miután erőszakosan társaival együtt elrabolta és késsel fenyegette. A végzetes találkozón is valójában a feljelentés visszavonását akarta kikényszeríteni áldozatából.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!