Februárban ismét sztrájkolhatnak a pécsi buszosok, ha addig nem születik megállapodás

2024. február 6. – 08:00

Másolás

Vágólapra másolva

20 százalékos alapbéremelést követel a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) Pécsen. Amennyiben nem születik megegyezés, február végén folytatódhat a sztrájk a Tüke Busznál – írja a Mérce.

Bár a SZAKSZ a Volánbusszal már január 31-én megállapodott, a pécsi helyi közlekedést szervező Tüke Busz Zrt. vezetőivel mindez nem sikerült. A Tüke Busznál legutóbb az országos Volán-sztrájkkal egy időben, január 28–29-én tartottak sztrájkot, de itt azóta sem született még részeredmény sem a bértárgyalásokon, ezért könnyen lehet, hogy újabb sztrájkot hirdetnek.

A szakszervezet közleményében azt írta, 2024-re a cégnél „20 százalékos keresetnövelést szorgalmaznak”, ezzel kapcsolatban február 9-re kezdeményeztek egyeztetést Skutnik Tiborral, a Tüke vezérigazgatójával. A szakszervezet elnöke szerint a vezérigazgató a sztrájkegyeztetés feltételeit a múltban többször sem tartotta be, ezért most felhívták a figyelmét, hogy amennyiben a szakszervezet önhibáján kívül az egyeztetésre nem kerül sor, a sztrájk ugyanúgy, jogszerűen meghirdethető.

Az újabb sztrájkra február 27–28-án kerülhet sor a helyi közlekedésben.

A Tüke Busz szerint a SZAKSZ korábban formai hibákat vétett a sztrájkegyeztetések meghirdetése és az év eleji bértárgyalások során.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!