Centiken múlott, hogy nem lett frontális karambol egy rendőrautó előzéséből

2024. február 5. – 20:07

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt napokban már a második olyan videó tűnt fel az interneten, ahol egy rendőrautó megkülönböztető jelzés nélkül haladva, balesetveszélyesen előzött, Székesfehérvár után most Keszthelynél fordult elő a dolog.

Előbbi esetben az Rtl.hu-nak a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt válaszolta, hogy lakástűzhöz kaptak riasztást, ezért kellett az autónak már azelőtt megkezdenie az előzést, hogy engedélyt kapott volna a később amúgy bekapcsolt megkülönböztető jelzés használatára. A mostani esetben viszont egyelőre még nem tudni, hogy a megkülönböztető jelzés nélkül száguldó rendőrautó miért előzött úgy, hogy közben szemből érkezett egy kocsi Keszthelynél.

Az erről készült felvételt a Budapesti Autósok közössége osztotta meg, a lap olvasója pedig azt írta, hogy az előzéskor még azt hitte, hogy az előtte előző autót üldözte a rendőr, de a következő körforgalomnál ketten kétfelé mentek. A felvétel készítője azt is hozzátette, hogy pár centin múlott a baleset, és nem a rendőrautó sofőrjének köszönhetően sikerült elkerülni. A rendőrség az RTL Híradójának elmondta, hogy vizsgálatot indított az ügyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!