Zombiapokalipszishez is elég lenne annyi fegyver, amennyit egy férfi felhalmozott egy soponyai tanyán

2024. február 5. – 17:36

Másolás

Vágólapra másolva

Egy kisebb hadsereget is fel lehetett volna vértezni annyi fegyverrel, lőszerrel és robbanóanyaggal, amennyit a rendőrök lefoglaltak múlt szerdán egy soponyai tanyán elfogott férfinél, aki természetesen engedély nélkül tartotta a zombiapokalipszis-preppereket megszégyenítő mennyiségű eszközt – írja a police.hu.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának felkérése alapján a rendőrök a Terrorelhárítási Központ munkatársai segítségével január 31-én három helyszínen, Soponyán, Szőlősgyörökön és Székesfehérváron tartottak kutatást, és egy soponyai tanyán fogták el a férfit. A rendőrök a 49 éves férfinál összesen

  • 69 lőfegyvert (pisztolyokat, puskákat, géppisztolyokat, gépkarabélyokat),
  • 28 lőfegyverfődarabot (pisztolycsövek, tokok, szánok, hangtompítók),
  • 39 gránátot és több kilogramm robbanóanyagot (TNT, paxit, termit, lőpor),
  • valamint 7391 lőszert találtak és foglaltak le.

A vármegyei nyomozók a férfit lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A nyomozás során beszerzett adatok szerint a fegyverek és a lőszerek tartásához hatósági engedéllyel nem rendelkezett, az ügyben a további eljárást a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonása mellett folytatja.

Forrás: police.hu Forrás: police.hu
Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

A rendőrség két videót is közzétett a férfi elfogásáról és a lefoglalt tárgyakról, utóbbi igazi banger az alávágott technóval és a ténnyel, hogy még az ágyból is pisztoly kerül elő, de előbbi is elég vérfagyasztó a fegyveres tekesekkel és a terepmintás nadrágban térdelő férfivel. Egy rakás képet is közzétettek a helyszínről, ezek alapján tényleg minden volt a gyűjteményben a gránátoktól a ránézésre csigatáras szovjet géppisztolyoknak tűnő fegyvereken és a legkülönfélébb maroklőfegyvereken át egészen a számszeríjig és a hatalmas késekig.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!