„Szégyellje magát” – üzeni Novák Katalinnak a bicskei gyermekotthon molesztált lakója, akit az elnöki kegyelemmel szabadult helyettes megpróbált lefizetni

2024. február 2. – 20:35

Másolás

Vágólapra másolva

Az RTL Híradója megkereste a bicskei gyermekotthon egyik lakóját, akinek szerepvállalása nagyban hozzájárult, hogy 2016-ban lelepleződött a pedofil igazgató. A stáb arról kérdezte Pop Mertet, mit szól hozzá, hogy Novák Katalin elnöki kegyelemben részesítette a szintén elítélt igazgatóhelyettest, aki az ügyek eltussolásában vállalt szerepet a bíróság szerint.

Mert a Híradónak azt mondta:

„Nehezen felfogható a köztársasági elnök asszony döntése, nem kegyelemre méltó az az ember, aki hosszú éveken át asszisztált egy olyan bűncselekmény-sorozathoz, ami jóvátehetetlen károkat okozott sok emberéletben.”

Az egykor az igazgató által molesztált Mert, akit a kegyelemben részesített helyettes pénzzel próbált rávenni, hogy vonja vissza a vallomását, a konkrét döntéssel kapcsolatban azt mondaná Nováknak,

„szégyellje magát”.

Pénteken derült ki a nyilvánosság számára a 444 cikke nyomán, hogy Novák Katalin tavaly április 27-én megkegyelmezett a bicskei gyerekotthon egykori igazgatóhelyettesének, aki arra kényszerítette az akkori igazgató által szexuálisan zaklatott gyereket, hogy vonja vissza a vallomását. A férfi 3 évet és 4 hónapot kapott tettéért, de a köztársasági elnök döntése nyomán tavaly tavasszal szabadon távozhatott.

A kegyelemről az áldozatok ügyvédje, Gál András is a sajtóból értesült. Gál a Telexnek azt mondta „innentől kezdve a kiszolgáltatott sértettek évtizedes küzdelmének, valamint a sértetti képviseletnek semmi értelme, ha egy ilyen megtörténhet”. Az ügy részleteiről és a kegyelem jelenőségéről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!