Idén szabadulhat a börtönből Vizoviczki, az éjszaka egykor rettegett ura

2024. február 2. – 17:51

Idén szabadulhat a börtönből Vizoviczki, az éjszaka egykor rettegett ura

Másolás

Vágólapra másolva

Jogorvoslati indítványát elfogadták, majd összevonták a rendőrök megvesztegetéséért és költségvetési csalásért kiszabott büntetését, így még idén szabadulhat a börtönből Vizoviczki László, a magyarországi alvilág hírhedt figurája, tudta meg a Magyar Nemzet.

Vizoviczki nevével akkor találkozhatott először a szélesebb nyilvánosság, amikor 2012. május 31-én hatalmas rendőrségi és ügyészségi razzia zajlott több helyszínen. Az akció során nemcsak őt, hanem több rendőrt is őrizetbe vettek. Később kiderült, hogy a Hajógyári-szigeten és másol vendéglátóhelyeket üzemeltető férfi több esetben illegális módszerekkel szerzett meg szórakozóhelyeket, és bár az évek során valódi birodalmat épített ki, a bevételének csak egy része után fizetett adót.

Az ügy másik nagy meglepetése az volt, hogy a vád szerint Vizoviczki László több millió forintot fizetett azért, hogy bűnügyi információkhoz jusson, illetve ne razziázzanak túl gyakran a rendőrök a szórakozóhelyein, ugyanakkor a versenytársakat igyekezzenek ellehetetleníteni az ellenőrzésekkel.

Több magas rangú rendőri vezetőt szintén bíróság elé állítottak. A vesztegetés miatt indított eljárás huszonkét vádlottja közül hét rendőrtiszt volt, akik közül öten vezető beosztásban dolgoztak, de a vádlottak padjára került egy volt tűzoltó százados, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőr főhadnagya, egy önkormányzati tisztviselő és egy közegészségügyi felügyelő is.

Vizoviczki 2019-ben a bíróságon beismerte bűnösségét, ezért jogerősen hét év börtönbüntetést kapott a rendőrök megvesztegetéséért és további hetet bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalásért. Később a két büntetést összesítették, és beszámították a letartóztatásban, illetve házi őrizetben (mai nevén bűnügyi felügyelet alatt) töltött időt, így büntetése nyolc évre és néhány hónapra rövidült a Fővárosi Törvényszék által megerősített információ szerint.

Szabadulása mégsem vehető biztosra, hiszen az ügyészség fellebbezést nyújtott be a döntéssel szemben, illetve további feltétel, hogy Vizoviczki fizesse meg 100 millió forintot meghaladó pénzbüntetését. Ez utóbbi aligha lesz akadály, mivel az alvilág egykori ura időközben visszakapta azt a 250 millió forintot, amit korábban óvadékként fizetett be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!