A Heti Betevő Egyesület lett idén az Év Fővárosi Civil Szervezete

2024. február 2. – 11:08

Másolás

Vágólapra másolva

A Heti Betevő Egyesület nyerte az idei Év Fővárosi Civil Szervezete címet. A február 1-jei ünnepélyes díjátadón a Heti Betevő Egyesület a Városháza kulcsát, vagyis a vándordíjat a 2023-as Év Fővárosi Civil Szervezetétől, az Utcajogász Egyesülettől vehette át. A díjjal egymillió forint pénzjutalom jár.

A civil szervezet munkatársai készülnek az ételosztásra – Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex
A civil szervezet munkatársai készülnek az ételosztásra – Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

A Heti Betevő 2013-ban a VII. kerület egyik szórakozóhelyén, barátok informális kezdeményezéseként alakult. A kezdeményezést az a gondolat hívta életre, hogy egy ital árából akár egy komplett meleg ebédet is lehet adni az arra rászorulóknak. 2013 óta minden vasárnap éttermi minőségű, tartalmas ételeket, és lehetőségeikhez mérten ruhaneműt, tisztálkodási eszközöket, egyéb adományokat osztanak a VII. kerületi Klauzál téren, valamint több vidéki városban. A sorokban már nem csak hajléktalanok vannak, megjelentek a kiskosztümös nyugdíjasok is.

A Fővárosi Önkormányzat 2022-ben alapította Az Év Fővárosi Civil Szervezete díjat. Minden évben a budapestiek szavazhatják meg, hogy az adott évben pályázók közül melyik civil szervezet járult hozzá leginkább Budapest fejlődéséhez.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!