Meghalt egy börtönőr a csengeri börtön építkezésén

2024. február 1. – 13:47

Meghalt egy börtönőr a csengeri börtön építkezésén
Fehér László bv. főtörzszászlós – Fotó: BVOP

Másolás

Vágólapra másolva

Halálos munkahelyi baleset történt a csengeri börtön építkezésén csütörtök délelőtt – írta hivatalos honlapján a büntetés-végrehajtás. „Olyan súlyosan megsérült szolgálatteljesítés közben Fehér László bv. főtörzszászlós műveletirányító kollégánk, hogy a helyszínen életét vesztette.”

A Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet állományába tartozó, de a csengeri építkezésen szolgálatot teljesítő Fehér éppen az építőanyagok deponálásában közreműködött, amikor baleset érte.

„A helyszínen dolgozó munkatársaink azonnal a segítségére siettek és értesítették a mentőszolgálatot, azonban a gyors és szakszerű ellátás ellenére, sajnos már nem tudták megmenteni az életét.”

A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja. Fehérről kiemelték, hogy a feladatait mindvégig magas színvonalon, elhivatottan, kiemelkedő szorgalommal végezte.

„Személyében mind emberileg, mind szakmailag egy rendkívüli kollégát, egy kiváló szakembert veszített el a testület. 2016-ban a büntetés-végrehajtási szervezet napja alkalmából Büntetés-végrehajtási Szolgálatért Emlékplakett Bronz fokozata elismerésben, majd 2023-ban 50. születésnapjára miniszteri jutalomban részesült.”

A csengeri építkezés
A csengeri építkezés

Az épülő csengeri börtönben kulcsok helyett arcfelismerő rendszerrel nyílnak majd az ajtók.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!