Novák Előd felháborodott, miután törölték a Kitörés emléktúrát az olimpiai Ötpróbák közül

2024. január 29. – 13:36

Másolás

Vágólapra másolva

Törölték az olimpiai Ötpróba programsorozatból a Kitörés Emléktúrát, mert mint az a szervezést végző cég ügyvezetője, Szemán Róbert Facebookon tett nyilatkozatában olvasható, nem jártak el körültekintően a túra sportszakmai felülvizsgálata mellett, a megosztó társadalmi, politikai kihatásait illetően, írja a 24.hu.

A Kitörés Emléktúrát csak a közelmúltban vették fel az Ötpróba pontgyűjtő programjai közé, és mint ezt utóbbi szervezői írják, sem a felvétellel, sem a törléssel nem kívántak semmilyen társadalmi véleménynyilvánításban részt venni. Az Ötpróba számára minden esetben a legfontosabb a szabadidősport, az egészséges életmód, a sport eszméje és egyesítő szerepe, folytatódik a bejegyzés.

A Kitörés túra törlésével kapcsolatban Novák Előd, a Mi Hazánk politikusa írásban fordult Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez. Ebben azt írja, eredetileg ő kezdeményezte a Kitörés Emlék- és Teljesítménytúra felvételét az ötpróbák közé, és szerinte az az ország legnépszerűbb tömegsportrendezvényei közé tartozik.

Novák hozzátette, hogy a Kitörés túrát nem lehet jogkövetkezmények nélkül törölni az Ötpróba programjai közül, ráadásul szerinte a törléshez tartozó érvelés is hibás, mert ennyi erővel minden futóverseny is megosztó, ami miatt utakat kell lezárni az autósok elől.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!