Február végéig nem látják el az ittas sérülteket a János Kórházban

2024. január 29. – 17:19

Másolás

Vágólapra másolva

Munkaerőhiány miatt nem vállal tüdőtükrözéses (bronchoszkópos) vizsgálatot a Kaposváron található Kaposi Mór kórház, ezért az erre szoruló betegeket február 4-ig Pécsre, Székesfehérvárra, Nagykanizsára vagy Zalaegerszegre szállítják a mentők, de ez csak egy arról a január eleje óta mintegy 35, az elmúlt napokban pedig 15 tétellel bővített listára, amely a Nemzeti Népegészségügyi Központ oldalán olvasható és az úgynevezett kijelölő határozatokat, illetve ezek módosítását tartalmazza.

A felsorolást a 444.hu szúrta ki elsőként, miután Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő Facebook-bejegyezést írt a legújabb változásokról. A lista szerint a budapesti Szent János Kórházban a korábban kihirdetett január 31. helyett február 29-ig nem tudják ellátni az ittas sérülteket. A balassagyarmati kórházban határozatlan ideig szünetel a gasztroenterológiai ellátás, a fájdalomterápia, valamint a reumatológiai ellátás.

A kistarcsai Flór Ferenc kórházban és a Gyöngyösi Bugát Pál kórházban elromlott a CT-készülék, a Bajcsy Kórházban pedig az akut ERCP-vizsgálatot igénylő gasztroenterológiai ellátás állt le egy napra, egy eszköz meghibásodása miatt, de ezt gyorsan megoldották.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!