Orkán tombolt a Balatonon

2024. január 27. – 13:08

Másolás

Vágólapra másolva

Orkán erejű széllel érkezett a front a Balatonra, Fonyód-Várhegyen éjjel fél 2 előtt 125 km/órás lökést mértünk, írja az Időkép. Mint írják, rendesen korbácsolta a szél a hullámokat, ennek ellenére még mindig van olyan hely a magyar tengeren, ahol a viharos lökéseknek nem sikerült feltörnie a jeget.

A szeles idő szombaton is velünk marad, továbbra is számítani kell viharos lökésekre, elsősorban a Dunántúlon és a középső tájakon fordulhatnak elő 60-80 km/órás, a hegyekben még erősebb lökések, emiatt elsőfokú figyelmeztetést is kiadtak. A részletes időjárási előrejelzésről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Az Alacsony-Tátra második legmagasabb csúcsán, a Chopokon is orkán erejű szelet rögzítettek a péntekről szombatra virradó éjszaka a meteorológusok, írja a Parameter.sk.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet a közösségi oldalán azt írta, hogy 127 km/órára mérték a 10 perces átlagos szélsebességet a Chopokon, a széllökések pedig meghaladták a 150 km/órát. A legerősebb széllökések azonban a Magas-Tátrában voltak, ahol a Hegyi Mentőszolgálat Ľadové plesó-i állomása 166 km/órás széllökést mért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!