Erősen szeles hétvégénk lesz

2024. január 27. – 07:18

Másolás

Vágólapra másolva

Éjszaka betört a front, az Időkép Fonyódon 88 km/órás, míg Szombathelyen 82 km órás széllökést mért éjfél után. Az éjszaka sokfelé csapadékos időjárást okozó frontzóna felhőzete hazánk nagy részéről hajnalra már levonult, írja a HungaroMet a Facebook-oldalán.

A front mögött viszont egyre nagyobb területen kapott erőre ismét hajnalban az északnyugati szél, amelyet napközben nagy területen kísérhetnek erős, viharos széllökések.

Az ország nyugati és középső részén a széllökések ereje meghaladhatja a 70 km/órás sebességet, ezért a HungaroMet elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

A légmozgás csak este, éjszaka veszít erejéből, akkor is csak lassan.

A kezdeti napos órákat követően északkelet, észak felől ismét érkeznek vastagabb felhők, számottevő csapadéknak azonban kicsi az esélye belőlük. Szombaton 5-10 fok között alakulnak a csúcsértékek, azonban az erős, viharos szél miatt sok helyen ennél jóval hidegebbet érezhetünk.

Vasárnap gyengén felhős, napos idő valószínű, délután sodródhat fátyolfelhőzet az ország föl. Csapadék napközben már nem lesz. Az északnyugati, északi szél sokfelé megélénkül, majd estére mérséklődik a légmozgás. Kora délután 3-9 fok között alakul a hőmérséklet.

A jövő hét első felében hajnalban mínusz 1 – mínusz 8, napközben 0-9 fok várható, a szél már csak hétfőn lehet erősebb a nyugati határnál, és számottevő csapadékra sem kell számítani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!