Elnézést kért a MÁV, amiért egy kalauz mindenáron szájkosarat akart rakatni egy vakvezető kutyára

2024. január 27. – 13:46

Másolás

Vágólapra másolva

A Blikk írt arról szombaton, hogy a Budapest-Pécs vasútvonalon dolgozó egyik kalauz minősíthetetlen hangnemben beszélt egy látáskárosodott utassal, hogy tegyen szájkosarat a vakvezető-kutyájára. Annak ellenére, hogy még a MÁV saját szabályzatában is szerepel, hogy a vakvezető (vagy segítő) kutyákra már 15 éve nem kell szájkosarat tenni, de ezt hiába jelezte az utas a MÁV-dolgozónak, ő továbbra is kötötte az ebet a karóhoz.

A nő végül panaszt tett a Keleti pályaudvaron a kalauz miatt, a MÁV pedig azt reagálta a Blikknek, hogy nagyon sajnálják a történteket és elnézést kérnek az utastól a jegyvizsgáló viselkedése miatt. Azt is írták, hogy a MÁV eljárást indított az ügyben, és az oktatás során felkészíti a jegyellenőröket az ilyen esetekre is.

Az utas beszámolója szerint a kalauz azért akadt ki, mert a kutya az életét veszélyeztetheti azzal, hogy nincs rajta szájkosár és bármikor megharaphatja. A kalauz később sem nyugodott meg, és az utas hiába jelezte, hogy a kutya hámján is szerepel, hogy vakvezető kutya, illetve szívesen odaadja neki az ezt igazoló oltási könyvet és igazolványt, de ezekre nem volt kíváncsi. Cserébe folyamatosan a kutya méretére panaszkodott, és hogy bármikor megharaphatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!