1560 forintból nyert 10 milliót a tippmixen: télen kaszált nagyot a kertgondozó

Legfontosabb

2024. január 24. – 10:12

1560 forintból nyert 10 milliót a tippmixen: télen kaszált nagyot a kertgondozó
Sörös Ernő nyereménye most megalapozhatja vállalkozásukat – Fotó: Cséfalvay Attila / Telex
Cséfalvay Attila
Cséfalvay Attila
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Az abdai Sörös Ernőnek január 12-e, péntekre esett a névnapja, de nem tudta rendesen megünnepelni, így szombaton még legurított egy-két pohárkával. Ezen a napon a barátját és üzlettársát kérte meg, hogy adja fel a tippmixszelvényét a helyi trafikban. Az 1560 forintos fogadással még aznap 10,3 milliót nyert. A tizenháromból tizenkét tippje bejött.

„Érzem, hogy még egyszer robbantani fogok” – mondta egy újabb nagy nyereményre várva, amikor hétfőn az abdai trafik előtt találkoztunk vele, ahol a kávéját kevergette a kis körasztalnál. Akkor is a kezében volt a telefonja, a meccseket figyelte. Már megtette az aznapi tippjeit.

A negyvenkilenc éves férfi közismert arc Abdán és a környéken, régebben egy reklámfeliratos, feltűnő kerékpárt hajtott. A bringa megvan még, de mint mondja, fáj a sarka, így már nem teker. Saját bevallása szerint a faluban mindenki tudja, hogy a napokban nyert, nagyot nyert. Az arra járók oda is szólogatnak neki, jóindulatúan savazzák, de mosolyogva fogadja a megjegyzéseket.

Öt éve tippmixelek – mesélte. Hűséges típus, mindig ugyanott, az abdai, Bécsi úti dohányboltban fogad. Mindennap játszik, mindig nagyra megy, sokmilliós nyereményre. Ehhez legalább tíz meccset tesz meg. Mindegyik rizikós mérkőzés, amelyek ha bejönnek, azokkal bankot lehet robbantani. Annyi könnyebbséget engedett meg magának, hogy a fogadást kombinációsan adja fel 1560 forintért. Nagyon leegyszerűsítve ez annyit jelent, hogy ha elszáll egy meccse, akkor is nyerhet, csak az eredményektől függően többet vagy kevesebbet.

Így nézett ki Sörös Ernő szelvénye – Fotó: Az abdai trafik Facebook-oldala
Így nézett ki Sörös Ernő szelvénye – Fotó: Az abdai trafik Facebook-oldala

A helyi tippkirály szerint volt már előjele annak, hogy bejöhet neki egy nagyobb nyeremény – már ha a szerencse így működik. Előfordult, amikor a 119 millióhoz csak pár kedvező eredmény hiányzott. Tavaly kétszer nyert 27 ezer forintot, összességében pedig „csurrant-cseppent, a szelvény ára azért mindig visszajött vagy éppen 30 forint pluszban zártam”.

Folyamatosan bújja a meccseket, eredményeket, leginkább focira, kézilabdára és kosárlabdára fogad. Így tett aznap is, amikor a később bankot robbantó szelvény összeállt.

Tizenhárom meccset játszott meg, mindet nagy szorzóval, kivéve az utolsót. „Szerintem normál helyzetben azt nem tettem volna meg, túl kicsi volt nekem az 1,82-es oddsa.” Ahogy látszik, összesen 48 milliót nyerhetett volna, ha mindet eltalálja, ha pedig az utolsót nem teszi meg, akkor 37 millió forintot.

A tippmester január 13-án egy internetes fogadási tippoldalon is megosztotta, mire fogadott. Itt hívták fel a figyelmét a többiek, hogy figyeljen, mert jönnek sorban egymás után a számára kedvező eredmények. Amikor már a tizenkettedik tippje is bejött, tudta, hogy sokat nyert, az volt a kérdés, hogy 10 milliót vagy 48-at. Az utolsó meccs azonban elszállt, így maradt a 10 millió 354 ezer forint, de nem bánkódik emiatt. Ebből a pénzből adóznia sem kell a játékszabályzat alapján.

Volt, aki a tippoldalon megosztott fogadása alapján töltötte ki saját szelvényét. Ernő meg is mutatta a telefonját, benne egy hálás üzenet olvasható: egy család ebből a pénzből rendezte adósságait.

Hogy miként ünnepelt? „Ittam rá egy sört” – mondta szerényen. Abdán azért mindenkit tudta aznap este, hogy tízmilliomos lett. A trafikban is megerősítették, miután végigfuttatták a szelvényt, hogy nagy nyertes.

A gép is kiírta, az abdai férfi nagy pénzt vehet fel – Fotó: Az abdai trafik Facebook-oldala
A gép is kiírta, az abdai férfi nagy pénzt vehet fel – Fotó: Az abdai trafik Facebook-oldala

Azóta sokan gratuláltak neki, de nem szállt el az agya a nyereménytől, dolgozik tovább. Azért is tudtunk csak hétfő délután találkozni vele, mert keddtől irány a kert, Ernő ugyanis zöldterület-rendezést, fakivágást, bokrok tisztítását, fűnyírást, fűkaszálást is vállal, ahogy mondta, dolgoznak mindennap egészen addig, amíg látnak kinn a szabadban.

Ő most télen is kaszált: nyereményét a vállalkozásba fektetik üzlettársával. Úgy tervezik, gépeket vásárolnak, amivel könnyebb lesz például kiszedni a tujákat. Ettől függetlenül úgy érzi, még egyszer bejön neki a nagy nyeremény, szerinte csak az a kérdés, hogy mikor és mennyi.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!