Füst miatt kellett kiüríteni a budapesti reptér egyik terminálját

2024. január 24. – 17:06

Másolás

Vágólapra másolva

Olvasónk is jelezte, majd a Budapest Airport is megerősítette, hogy füst miatt szünetelt a beengedés szerda délután a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egyik termináljánál.

A reptér később azt közölte, hogy technikai probléma miatt füst keletkezett a terminálépület egyik részén, ezért a 2B terminál check-in csarnokát, valamint a SkyCourt galériaszintjét a Budapest Airport átmenetileg kiürítette.

A tűzoltók azóta megszüntették a füst forrását, így az utasfolyamatok (az utasbiztonsági ellenőrzés és a beszállítási folyamatok) hamarosan helyreállnak az érintett területen.

Olvasónk beszámolója alapján a reptér SkyCourt részén lehetett érezni a füstszagot, és leengedték a füstzáró függönyöket. A füstöt a központi épület felett lehetett látni.

Olvasói fotó a reptér épülete feletti füstről
Olvasói fotó a reptér épülete feletti füstről

A repülőtér-üzemeltető munkatársai folyamatosan tájékoztatják az utasokat helyszíni koordináció és hangosbemondás útján a cég közlése alapján.

Frissítés: A Budapest Airport közlése alapján az utasfolyamatok (az utasbiztonsági ellenőrzés és a check-in folyamatok) teljes mértékben helyreálltak az érintett területeken. Személyi sérülés nem történt. A repülőtér közúti megközelítése zavartalan. Járattörlés nem történt, de a Budapest Airport arra kéri az utasokat, hogy folyamatosan figyeljék az utastájékoztatást, mert egyes járatok esetében minimális késés előfordulhat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!