Megjavították a 80 éves újbudai férfi Toyotájának kitört kerekét

2024. január 24. – 11:05

Másolás

Vágólapra másolva

A környéken lakók elszállíttatták volna egy 80 éves férfi roncsautónak vélt Toyotáját Újbudán, de kiderült: az autó nem roncs, a kerekét pedig munkások törték ki. A férfi és 36 éves autójának híre több toyotás Facebook-csoportot is megjárt, többen is segíteni akartak az autójavításban, amikor kiderült, hogy a kocsi kerekét valaki már kicserélte.

Egy olvasónk a keddi cikkünk után azzal keresett meg minket, hogy egy toyotás csoportnak hála akár boldog vége is lehet a történetnek. Miután megosztotta ott a hírt, többen azonnal ugrottak: elkezdték keresni az alkatrészeket az országban, és készek lettek volna megjavítania kitört kereket. Olvasónk abban kérte a Telex segítségét, hogy adjuk meg neki az autó tulajdonosának elérhetőségét.

Időközben kiderült, hogy több toyotás csoport is ajánlkozott javításra, és az egyiknek a tagjától azt tudtuk meg, hogy

jártak a helyszínen, és úgy tűnik, hogy már meg is javították a Toyota kerekét.

Kollégánk a helyszínen ellenőrizte a kocsit, és már valóban nem kitört kerékkel állt az utcán. A rendszámtáblája egyelőre nem került vissza, és vélhetően a kocsi zárral kapcsolatos problémái sem oldódtak meg, de valaki egy papírral már jelezte a kocsin: „Az ellopott rendszámtábla miatt hatósági eljárás indult, a probléma hamarosan megoldódik.”

Kerestük a XI. kerületi önkormányzatot, amely megkeresésünkre annyit közölt, hogy egyelőre még ők is „nyomoznak” az ügyben, keresik az autó tulajdonosát. A Toyota eredeti, javítás előtti állapota Újbuda Facebook-oldalán megtekinthető.

A kicserélt kerekű Toyota Corolla 2024. január 24-én, Újbudán – Fotó: Telex A kicserélt kerekű Toyota Corolla 2024. január 24-én, Újbudán – Fotó: Telex
A kicserélt kerekű Toyota Corolla 2024. január 24-én, Újbudán – Fotó: Telex A kicserélt kerekű Toyota Corolla 2024. január 24-én, Újbudán – Fotó: Telex
A kicserélt kerekű Toyota Corolla 2024. január 24-én, Újbudán – Fotó: Telex

Ahogy korábban írtuk, a Toyota Corolla egy 80 éves férfié, azon műszaki vizsga is van, tehát semmi ok nincs arra, hogy roncstelepre szállítsák. A történet onnan indult, hogy korábban bejelentés érkezett a XI. kerületi közterület-felügyelethez, hogy szállítsanak el egy roncsautót a Harangos játszótér sarkáról: az autó rossz állapotúnak tűnt, egy kereke hiányzott, és az ott lakók szerint foglalta a helyet az ő autóik elől.

Némi utánajárás után viszont kiderült: a forgalmi mellett éves várakozási engedély is ki van váltva a férfi autójára. Kerekét pedig nem gazdája, hanem építőmunkások törték ki egy gázvezeték javítása közben. A 80 éves tulajdonos azóta is próbálta megjavítani a Toyotát, de mivel a jármű már 36 éves, nehéz hozzá alkatrészt szerezni, több bontóba is el kellett mennie. Az autóról időközben lelopták a rendszámot, majd a kocsi zárja is tönkrement, ezért tulajdonosa már beindítani sem tudta.

A helyieket a XI. kerületi közterület-felügyelet arra kérte, hogy legközelebb önbíráskodás helyett keressék meg inkább a tulajdonost, és kérdezzék meg, miben tudnak segíteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!