Ellopták a rendszámát, aztán roncstelepre szállíttatták volna egy 80 éves férfi kocsiját Újbudán

2024. január 23. – 17:03

Másolás

Vágólapra másolva

Elszállíttattak volna a helyiek egy roncsautónak vélt járművet Újbudán, de kiderült, hogy az nem is roncs – derül ki a XI. kerület Facebook-posztjából. A kocsi egy 80 éves férfié, azon műszaki vizsga is van, tehát igazából helyiek problémázását leszámítva semmi ok nincs az elszállítására.

A történet ott kezdődött, hogy bejelentés érkezett a XI. kerületi közterület-felügyelethez, hogy szállítsanak el egy roncsautót a Harangos játszótér sarkáról. Az autó rossz állapotúnak tűnt, egy kereke hiányzott, és az ott lakók szerint foglalta a helyet az ő autóik elől.

A közterület-felügyelet aztán utánajárt a történetnek, és kiderült, hogy:

  • az autó egy 80 éves férfié, van rajta érvényes műszaki vizsga, rendszám és éves várakozási engedély is;
  • a kerekét nem a gazdája törte ki, hanem építőmunkások, amikor egy gázvezeték javítása közben felemelték, majd visszatették;
  • a 80 éves tulajdonos ráadásul azóta próbálja megjavíttatni a járművet, de mivel az 36 éves, elég nehéz hozzá alkatrészeket beszerezni. Emiatt több bontóhoz is el kellett mennie.

Az autó azonban valakinek nagyon útban van, mert arról az elmúlt időszakban lelopták a rendszámot. Később valahogy a kocsi zárja is tönkrement – 36 év után először. A 80 éves férfi ezért már beindítani se tudja azt. (Ezt az akkumulátor életben tartása miatt szokta megtenni.)

A XI. kerületi közterület-felügyelet megállapította, hogy semmi okuk nincsen hatóságilag beavatkozni, és roncstelepre szállítani a kocsit. A helyieket arra kérik, hogy önbíráskodás helyett keressék meg inkább a tulajdonost, és kérdezzék meg, miben tudnak segíteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!