Mindenhol visszavonták az ónos eső veszélye miatt kiadott riasztásokat

2024. január 23. – 08:11

Másolás

Vágólapra másolva

Az éjszakai órákban lehullott ónos eső miatt fokozott figyelem szükséges az utakon – figyelmeztetett legújabb Facebook-posztjában a HungaroMet.

Előrejelzésük szerint kedd délelőtt főként a Tiszántúlon lehet még havazásra és ónos esőre számítani, majd ahogy enyhül az idő, a csapadék úgy vált fokozatosan esőre.

Kedd délelőttre mindenhol visszavonta az ónos eső veszélye miatt kiadott riasztásokat a HungaroMet – írja az MTI.

A meteorológiai szolgálat kedd hajnalban Zala, Veszprém, Fejér és Komárom-Esztergom vármegye egyes járásaira adott ki tartós ónos eső veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztásokat, majd ezeket még hajnalban elsőfokúra mérsékelte.

Kedd délelőtt még Komárom-Esztergom, Vas, Zala, Somogy és Veszprém, valamint Csongrád-Csanád vármegye egyes járásaiban volt elsőfokú (citromsárga) riasztás gyenge ónos eső veszélye miatt, de még késő délelőtt ezeket is visszavonták.

Délután nyugat felől egyre nagyobb területen naposra fordul az idő. A nyugatira, északnyugatira forduló szelet főként az Észak-Dunántúlon kísérhetik erős, a magasabban fekvő helyeken olykor viharos lökések.

A csúcsérték általában 3 és 11 Celsius-fok között alakul, a nyugati tájakon 10 fok körüli értékeket is mérhetnek. A tartósabban felhős keleti, északkeleti tájakon csak kevéssel emelkedhet fagypont fölé a hőmérséklet.

(A cikket utólag frissítettük a HungaroMet kedd délelőtti jelentésével.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!