KIM: A kormány nem tervezi a családi pótlék megszüntetését

2024. január 22. – 12:23

Másolás

Vágólapra másolva

Családtámogatásokat a Gyurcsány-kormány szüntetett meg – hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írták,

a kormány nem tervezi a családi pótlék megszüntetését, ez egy álhír.

„Sőt, a gyermeket nevelő családokat egyre több támogatással segítjük a családi adórendszeren, a családi adókedvezményen, a négygyermekes édesanyák szja-mentességén és a csok pluszon keresztül” – fogalmaztak a közleményben.

Mint megírtuk, nem oszlatta el a gyanút a kormány a családi pótlék megszüntetésével kapcsolatban, amikor erre rákérdezett az LMP elnöke. Ungár Péter azután fordult a kérdéssel a Kulturális és Innovációs Minisztériumhoz (KIM), hogy Csák János egy decemberi parlamenti meghallgatáson arra a felvetésre, hogy mikor várható a 2008 óta nem emelt családi pótlék összegének emelése azt válaszolta: „Ha valaki csak segélyen él, és nem a munkaerőpiacról, azt nem tartjuk jó iránynak” – idézte a Népszava, megjegyezve, hogy a családi pótlék nem segély.

Ungárnak a KIM államtitkára válaszolt, ám Vitályos Eszter sem adott világos választ arra, hogy tervben van-e a családi pótlék megszüntetése: „A kormány családtámogatási rendszere sokrétű, ennek egészéből nem lehet kiragadni és elszigetelten kezelni a családi pótlékot. A család- és munkaalapú társadalomban hisznek, ezért a segélyezés kiterjesztése helyett különböző támogatásokkal segítik azt, hogy minél több embernek legyen munkája” – válaszolta Ungárnak az államtitkár írásban, azaz ismét a segély fogalma került elő a nem segélynek minősülő családi pótléknál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!