Kirúgták azt a betegszállítót, aki Curtis anyját mezítláb a bezárt otthona előtt hagyta

2024. január 22. – 14:56

Másolás

Vágólapra másolva

Curtis, azaz Széki Attila szombaton a Facebookon számolt be arról, hogy az édesanyját egy betegszállító cég a kórházból hazaszállítva mezítláb, köntösben, egy műanyag székre ültetve az ajtó előtt hagyta. Az Országos Mentőszolgálat ezután azt közölte, hogy mulasztás történhetett, ezért az ügyben vizsgálat indul.

Széki Tibor, Curtis testvére hétfőn azt mondta az ATV Híradójának, hogy a betegszállító cég, a Filter Fitt Kft. tulajdonosa felhívta őt, bocsánatot kért a családtól, de tudja, hogy megbocsáthatatlan, ami történt. Mint mondta, a betegszállítót azonnali hatállyal elküldte a cégtől. A betegszállító nyolc éve dolgozott a cégnél. A cég tulajdonosa felajánlotta a családnak, hogy ha bármiben tud, akkor segít nekik.

Curtis szombati bejegyzése szerint édesanyjához pénteken hívtak mentőt, mert nagy fájdalmai voltak, magas volt a vércukra, és zavartan viselkedett. A mentők három óra múlva érkeztek meg, miután kétszer is hívták őket. A beteget a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Betegellátó Osztályára szállították. Este telefonon érdeklődtek róla. Azt a tájékoztatást kapták, hogy infúziót kap, mert kiszáradt, és hívják majd őket, ha többet tudnak, de valószínűleg hazaengedik. Az énekes szombaton reggel nem sokkal 8 óra előtt hívta a kórházat, ahol azt mondták neki, édesanyját már reggel 7-kor hazaszállították a lakcímére.

Gyorsan átmentek a tőlük öt percre lévő lakáshoz, ahol azt látták, hogy az édesanyja szatyrát felakasztották a kilincsre, a pokróca a földön, de őt nem találták. Édesanyjára aztán egy emelettel lejjebb bukkantak rá köntösben, mezítláb, egy instabil műanyag székre támaszkodva, mert amúgy gurulós kocsival közlekedik, ami ekkor Curtis autójában volt édesanyja tiszta ruháival, telefonjával együtt.

Curtis a posztban megírta, hogy a Filter Fitt Kft. szállította haza az édesanyját, ők hagyták az idős beteget ilyen állapotban az ajtaja előtt. Curtis azt is írja: a 70 éves édesanyját a betegszállítók le is teremették azért, hogy miért hozatta haza magát, ha nincs otthon senki.

A 24.hu az Országos Mentőszolgálattól (OMSZ) azt a választ kapta, hogy a betegszállítás nem az OMSZ feladata. A kórházba szállítás sürgősségi besorolása a beteg ellátási szükségletének és veszélyeztetettségi szintjének megfelelő volt – írták. A beteg hazaengedéséért a kórház, a betegszállítás emberséges és szakszerű végrehajtásáért a feladattal megbízott betegszállító cég a felelős.

Az OMSZ azt írja: a rendelet értelmében a mentőszolgálat feladata a betegszállítási feladatok felvétele, az adatok továbbítása az illetékes betegszállító cégnek és a feladat teljesítésének követése. Az OMSZ-nek a szállítás tényleges végrehajtására és körülményeire nincs ráhatása. Közleményük szerint megértik Széki Attila felháborodását, „és mivel mulasztás történhetett, az ügyben vizsgálat következik”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!