A zuglói polgármester kabinetjében kapott állást Tóbiás József, az MSZP volt elnöke

2024. január 19. – 04:22

A zuglói polgármester kabinetjében kapott állást Tóbiás József, az MSZP volt elnöke
Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője és Horváth Csaba, az MSZP budapesti frakcióvezetője a párt országos útdíjellenes demonstrációjának budapesti zárórendezvényén, az Alkotmány utcában, 2015. január 30-án – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármesterének munkatársaként dolgozik december óta Tóbiás József, az MSZP korábbi elnöke-frakcióvezetője, tudta meg a Telex.

A Zuglói Önkormányzat lapunknak megerősítette a hírt. Azt írták, hogy Tóbiás munkaviszonya határozott időre szól 2023. december 6-tól 2024. június 30-ig, a munkáltatója a polgármesteri hivatal. A volt pártelnök havonta bruttó 850 ezer forintot keres az MSZP-s polgármester munkatársaként.

A munkaköri leírása szerint feladata

  • a polgármesteri kabinet belső információáramlásának koordinálása;
  • szervezési, stratégiai feladatok ellátása;
  • a polgármester programjainak szervezése; és
  • közreműködik a polgármesteri kabinet feladatkörébe tartozó önkormányzati kezdeményezések lebonyolításában is.

Megkerestük Tóbiás Józsefet is, hogy a munkájáról kérdezzük, de annál többet nem kívánt nyilatkozni, mint amit a polgármesteri hivatal elküldött lapunknak.

Tóbiás 1998 és 2019 között az MSZP országgyűlési képviselője, két évig a párt igazgatója volt. 2014 és 2016 között az MSZP elnöki és frakcióvezetői tisztségét is ellátta. A képviselőről 2019 nyarán derült ki, hogy családjával az előző év őszén Tenerifére költözött, de a parlamenti mandátumáról nem mondott le, a Kanári-szigetek és Budapest között ingázott.

A Blikknek a költözést azzal magyarázta, hogy fia légúti problémákkal küszködött, és az orvosok javasolták, hogy olyan helyre vigyék, ahol nincs pollen, por és egyéb allergén anyag. „A gyerekeimért mindent megteszek, ezért költöztünk ki Tenerifére – mondta a lapnak Tóbiás, aki állítása szerint kétlaki életet élt. – Nem vállaltam párt- és egyéb tisztséget, a képviselői munkámat pedig ingázással el tudom látni, a kérdéseket és az interpellációkat Tenerifén is meg tudom írni.”

A képviselő később azt mondta, a családja költözött ki átmenetileg, ő maradt Magyarországon, és csak gyakran látogatja őket. Pártja azonban azt kérte, hogy őszig döntse el, kitölti-e a képviselői mandátumát vagy visszaadja azt. Tóbiás 2019 októberében lemondott a parlamenti mandátumáról, és visszavonult a politikától.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!