Templomölelésre vitte a diákokat a Fidesz székesfehérvári önkormányzati képviselője

2024. január 19. – 22:40

Másolás

Vágólapra másolva

Meglepő székesfehérvári hagyományról számolt be a város Facebook-oldalán közzétett videóban Földi Zoltán, a Fidesz helyi önkormányzati képviselője, aki az állami fenntartású Felsővárosi Általános Iskola igazgatója is egyúttal.

Január 20-a a felsővárosi városrész és az ott álló fogadalmi templom búcsúnapja, mivel azonban az szombatra esik, amikor nincs iskola,

„értelemszerűen ma jövünk el, és ma öleljük meg a templomot”

– mondta a legnagyobb természetességgel a fideszes politikus videóban, amiről a 444 írt.

Földi szerint „mindig gondozni kell, kicsit fel kell eleveníteni azt, hogy honnan jöttünk, honnan származunk, és az őseink esetlegesen milyen fogadalmakat tettek, és hogy miért”. Ezt kell szerinte a mai fiatalságban elültetni, gyomlálgatni és rendezgeti évről évre. A rendezvényen húszperces orgonabemutatót kellett meghallgatniuk a diákoknak, majd kimentek, és körbeölelték a templomot, hogy aztán az iskolában folytassák a Szent Sebestyén-napot.

A 444 arról ír, a templomölelésnek nagy hagyománya van a székesfehérvári Felsővárosban, a diákok már tavaly is részt vettek ebben, és Földi már akkor arról beszélt, hogy „ha ezt a mai fiatalokban elültetjük és évről évre gyomlálgatjuk, rendezgetjük, akkor a hagyományok tartalmasak lesznek a jövő nemzedékek számára is”. A város honlapja szerint az esemény célja évről évre megmutatni a helyi gyerekeknek, hogy Székesfehérvár monumentális épülete, a Szent Sebestyén-templom milyen értéket képviselt a múltban, és mit ad a mai kor emberének.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!