Százmillió tűnhetett el a Sopron melletti Kópháza számlájáról

2024. január 19. – 13:51

Sudár Ágnes
Sudár Ágnes
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Különös hír rázta fel Kópházát pénteken, sok millió, egyes hírek szerint akár százmillió forintot is meghaladó összeg tűn el a Soprontól mintegy hat kilométerre fekvő, jellemzően álmos és nyugodt, nagyobb részt horvát nemzetiségűek lakta kétezres falu folyószámlájáról. Grubits Ferenc polgármester a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árult el részleteket az ügyről a Telexnek, de nem is cáfolta, hogy valóban ez a helyzet.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság portálunknak annyit válaszolt, hogy csalás bűntett miatt folytatnak büntetőeljárást.

A községben azt beszélik, hogy internetes csalás állhat a háttérben, az összeg fele pedig megtérült a banki biztosításnak köszönhetően. A polgármester ezt az információt sem kommentálhatta.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!