Meghosszabbították az angyalföldi gyilkos letartóztatását

2024. január 19. – 06:38

Másolás

Vágólapra másolva

T. Róbert letartóztatásának meghosszabbításáról döntött csütörtökön a Budai Központi Kerületi Bíróság – írja a Blikk.

A gyanú szerint a 37 éves férfi tavaly július 13-án a hajnali, kora reggeli órákban egy XIII. kerületi lakásban megölte M. Petrát, a barátnőjét. A férfi az esti órákban bejelentést tett a rendőrségen, mondván: „Szakítás miatti baleset történt.” Ezután viszont megszökött a hatóságok elől. A kiérkező rendőröknek rögtön egyértelműnek tűnt, hogy a 27 éves nő nem természetes halált halt, ezért emberölés miatt indítottak nyomozást, és hajtóvadászatot indítottak T. Róbert ellen, akit végül öt nap múlva fogtak el a III. kerületben, ahol egy romos épületben bujkált.

A férfi teljes körű beismerő vallomást tett. Elmondása szerint heves veszekedés tört ki közöttük, a nő szakításra készült, és a férfi ágyban nyújtott teljesítményét is kritizálta. A gyilkosság rekonstruálása egybevágott a boncolási jegyzőkönyv megállapításaival: a férfi először egy kalapáccsal támadt az ágyban fekvő párjára, majd egy késsel többször megszúrta. A nő a helyszínen belehalt a sérülésekbe.

A férfi most először jelent meg személyesen is a bíróság előtt, ügyvédje szerint teljes megbánást tanúsított.

Az ügyész a tárgyaláson azzal érvelt, a bűncselekmény tárgyi súlya, a várható büntetés súlyossága, valamint az, hogy a bűncselekmény után öt napon át bujkált T. Róbert, azt jelzi, hogy tartani kell a szökéstől, elrejtőzéstől. Ezért kezdeményezte az előzetes letartóztatás meghosszabbítását.

T. Róbert ügyvédje azzal érvelt, a férfi megbánta tettét, bejelentett lakcíme van az édesanyjánál, ezért akár házi őrizetben, bűnügyi felügyelet alatt is kivárhatná a nyomozás végét.

A bíróság végül az ügyészi indítványnak adott helyt, és elrendelte T. Róbert letartóztatásának meghosszabbítását, amit a gyanúsított tudomásul vett.

A férfi ügyvédje a Blikknek azt mondta, a nyomozás a vége felé tart, akár a jövő hónap végére be is fejeződhet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!