Elfajult a parkolási vita, felgyújtotta a kedvenc helyére beálló autót az ideges sofőr

2024. január 19. – 08:41

Másolás

Vágólapra másolva

Január 10-én hajnali 2 óra körül tettek bejelentést a rendőrségre egy pestlőrinci utcán égő gépkocsiról, a katasztrófavédelem munkatársai az autó lángjait eloltották, a XVIII. kerületi rendőrkapitányság pedig gyújtogatás gyanúja miatt kezdett nyomozni az ügyben, és a szálak hamar egy másik autóshoz vezettek, számolt be az esetről a bpiautosok.hu.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A sértett autótulajdonos a rendőrségnek elmondta, hogy a korábbi hetekben a szomszédos kerületben többször is volt összetűzése egy másik vezetővel, aki „méretesebb járművével” azt a parkolóhelyet preferálta volna, ahová ő állt be. A nyomozók ezután bizonyítékot találtak arra, hogy a másik sofőr a gyújtogatás időpontjában a helyszín közelében járt, azonosítása után január 15-én, a XIX. kerületi lakásán elfogták őt.

A 69 éves férfi beismerő vallomást tett, és ő is a hosszabb ideje fennálló konfliktusra hivatkozott, részletesebb magyarázatot viszont nem adott a tettére. Rongálás bűntette miatt indult eljárás ellene, a kiégett autó tulajdonosa pedig kártérítési igényt nyújtott be vele szemben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!