Félmilliós bírságot kapott az ételszállító cég, amely tömeges rosszullétet okozott a BME gólyatáborában

2024. január 19. – 08:07

Másolás

Vágólapra másolva

Lezárult a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) tavaly augusztusi gólyatáborában történt tömeges rosszullétek miatt indított vizsgálat – írja az Rtl.hu. A kormányhivatal a lapnak azt írta, az ételt szállító vállalat 550 ezer forintos pénzbüntetést kapott.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a BME balatonlellei gólyatáborában 71-en lettek rosszul, hasi görcsökre és hasmenésre panaszkodtak, két embert pedig kórházba is kellett szállítani, őket folyadékpótlás után, néhány órán belül engedték ki. Mind ugyanabból a fogásból ettek. A tábori konyha működését azonnali hatállyal felfüggesztették.

Az étkeztetést külső beszállító, a Kóti Mobil Kft. biztosította, amely Balatonlellén csak tábori éttermet üzemeltetett, az ételt Budapesten főzték.

Kórokozót nem sikerült kimutatni, de a vizsgálat megállapította, hogy a vállalat alapvető higiénés szabályokat szegett meg.

Az Rtl.hu információi szerint az ügy miatt indult eljárás tavaly októberben lezárult, a Somogy Vármegyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint pedig a hatóság 550 ezer forint élelmiszerlánc-felügyeleti bírságot szabott ki, valamint az üzemeltetőt kötelezte a tábori konyha rendbetételére, illetve a higiéniai és egyéb szabályok betartására.

Az Rtl.hu azt írja, a Kóti Mobil Kft. ellen több eljárás is folyamatban van, a tavalyi bejegyzések szerint „nem rendezett munkaügyi kapcsolatokkal rendelkező” és „feketén foglalkoztató” adózóként van feltüntetve, de van ellene végrehajtási eljárás, valamint adóvégrehajtás is.

A BME a lap megkeresésére közölte, hogy a gólyatáborban történtek után megszakította az együttműködést az ügyben érintett vállalkozóval.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!