Egy jelöltből lehet majd választani, így valószínűleg Donáth Anna lesz a Momentum elnöke

2024. január 18. – 07:45

Másolás

Vágólapra másolva

Lezárult a jelöltállítási folyamat a Momentum Mozgalom január 28-i rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésére, ahol azt döntik el, kikkel vágnak neki a júniusi EP- és önkormányzati választás kampányának, írja a HVG. A közvélemény-kutatások szerint nem áll jól a Momentum, és a párton belül is vannak konfliktusok. A lap információi szerint

az elnöki pozícióra egyedül Donáth Anna pályázott, így csak őt választhatják meg a küldöttek elnöknek a következő öt hónapra.

A Telexnek a párt megerősítette, hogy az elnökség hat további helyére összesen nyolc jelentkező van, Donáth Anna névsora szerint Orosz Anna, Soproni Tamás, Hajnal Miklós, Bedő Dávid, Tompos Márton és a jelenlegi alelnök Cseh Katalin alkotná az elnökséget, míg rajtuk kívül Szemző Áron Pest megyei elnök és Fábián Benjámin, a párt V. kerületi politikusa is jelentkezett.

Decemberben jelentették be, hogy Donáth Anna visszatér a párt élére, Gelencsér Ferenc elnök a teljes elnökséggel együtt lemondott. Donáth szerint a legtöbb ellenzéki párt nem kínál alternatívát, hanem még rá is licitál a Fideszre. A Momentum EP-képviselője szerint szükség van egy erős liberális pártra, amely „nem fárasztja populista ígéretekkel a választóit, amely nem néz félre, ha egy jelöltje morálisan vállalhatatlan módon viselkedik”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!