Tolvaj fújta meg a győri filharmonikusok vadászkürtjét

2024. január 17. – 12:54

Tolvaj fújta meg a győri filharmonikusok vadászkürtjét
A hangszert 2021-ben vásárolták, utoljára tokban látták egy győri, belvárosi kapualjban – Fotó: Ősz Gábor / Facebook
Laczó Balázs
Laczó Balázs
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Éppen soproni koncertjére indult hétfőn a Győri Filharmonikus Zenekar, amikor kiderült, hogy az indulásra kész buszból tokostól eltűnt az egyik vadászkürt. A tokot később egy utcával arrébb látta valaki egy kapualjban. A hangszer értéke körülbelül ötmillió forint. A Győri Filharmonikus Zenekar feljelentést tett – közölték szerda délelőtt.

Hétfő délután éppen Sopronba utaztak, és az indulást várták a szokott belvárosi helyen, egy ismert, Árpád útra néző hotel parkolójában. A parkoló felőli oldalon a csomagtartó már megtelt, az úttestre néző részen rakták be hangszereiket, frakkjaikat a folyamatosan érkező művészek. Ez körülbelül tíz percig tartott, a többség már fent ült a helyén – tudtuk meg Ősz Gábortól, a társulat igazgatóhelyettesétől.

A hangszer tokban volt, így a laikusnak feltehetően egyszerű bőröndnek tűnhetett, okkal feltételezhető, hogy a tolvaj utólag szembesült azzal, hogy mit fújt meg a nyitott csomagtartóból. Annál is inkább, mert a zenekar felhívásából kiderült, hogy a délután négy és negyed öt között ellopott kürtöt a tokjában látta valaki háromnegyed hat és hat között a szomszédos Bajcsy Zsilinszky utca egyik kapualjában. Utána nyoma veszett.

Ősz Gábor hozzátette, a zenekar köszöni az eddigi több mint nyolcszáz Facebook-megosztást, mert így már egészen biztos, hogy az ország valamennyi hangszerkereskedőjéhez is eljutott, hogy keresik a 20090 gyári számú Schmid dupla vadászkürtöt, amit a zenekar 2021. január 6-án vásárolt.

Az igazgatóhelyettes elmondta, nagyon elszomorodtak az eset miatt, de szerencsére volt tartalékkürtjük, így az Egy kiállítás képei című Muszorgszkij-darabot is el tudták játszani.

Ilyen eset nem fordult elő abban a harminc évben, amióta ő a társulatban játszik – mondta. Természetesen levonják a konzekvenciát, a jövőben nekik is éberebbnek kell lenniük.

Kérik a Facebookon: amennyiben bárkinek hasznos információja van, jelezze a Győri Filharmonikus Zenekar központi emailcímén (office@gyfz.hu) vagy a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság felé.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!