Ugyanaz a férfi verhette le kétszer a dunavecsei Szűzanya-szobor fejét

2024. január 17. – 10:37

Másolás

Vágólapra másolva

Egy eljárásban vizsgálja a rendőrség a dunavecsei Szűzanya-szobor megrongálását, amivel azt a 29 éves román állampolgárságú férfit gyanúsítják, akit a múlt héten helyeztek letartóztatásba, közölte a rendőrség. A gyanú szerint a férfi verte le szilveszterre virradóra a dunavecsei Medjugorei Szűzanya-szobor fejét, ami miatt január 1-jén elmaradt a szoborszentelés. Őt gyanúsítják azzal is, hogy tavaly májusban addig ütötte szobrot, amíg annak a fejétől a mellkasáig terjedő része, illetve a bal karja teljesen letört.

A férfit elfogták, az ügyészség indítványozta a letartóztatását, közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

A gyanú szerint a férfi először tavaly májusban törte össze a szobrot, amit azóta helyreállítottak, de szilveszter hajnalban újra megrongálta. Az ügyészség közleménye szerint a májusi rongáláskor a férfi addig ütötte szobrot, amíg annak a fejétől a mellkasáig terjedő része, illetve a bal karja teljesen letört.

A rendőrök elfogták, őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, majd az ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte a letartóztatását egy hónapra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!