Egy román férfi fejezte le a dunavecsei Szűzanya-szobrot, videó is készült róla

2024. január 12. – 08:57

Másolás

Vágólapra másolva

A gyanú szerint egy román férfi verte le szilveszterre virradóra a dunavecsei Medjugorei Szűzanya-szobor fejét, ami miatt január 1-jén elmaradt a szoborszentelés. A rendőrök elfogták a férfit, az ügyészség indítványozta a letartóztatását, közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

A férfi tavaly májusban egyszer már összetörte a szobrot, amit azóta helyreállítottak, de szilveszter hajnalban újra megrongálta. Az ügyészség közleménye szerint a májusi rongáláskor a férfi addig ütötte szobrot, amíg annak a fejétől a mellkasáig terjedő része, illetve a bal karja teljesen letört.

A szobrot azóta helyreállították, de a férfi szilveszter hajnalban egy ismeretlen tárggyal ismét összetörte a fejrészét, ezt a rendőrség videóra is vette és ki is posztolta a Facebookra:

A rendőrök elfogták, őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, majd az ügyészség indítványozta a letartóztatását. A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája pénteken elrendelte a férfi letartóztatását egy hónapra, a végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított fellebbezett ellene, amelyről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni – közölte a bíróság.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!