Robert Fico megérkezett Budapestre, Orbánnal is tárgyalni fog

2024. január 16. – 11:19

Másolás

Vágólapra másolva

Robert Fico szlovák miniszterelnök kedden délelőtt megérkezett Budapestre, ahol többek között Orbán Viktorral is tárgyalni fog – derül ki Szijjártó Péter külügyminiszter Facebook-bejegyzéséből.

Szijjártó szerint Magyarország és Szlovákia együttműködése most a legsikeresebb. „Robert Fico szlovák miniszterelnök Budapesten van, és készen állunk arra, hogy ezt a sikertörténetet folytassuk, mert így szolgáljuk leginkább a magyar és szlovák emberek érdekeit” – írja a külügyminiszter.

Novák Katalin köztársasági elnök is posztolt a szlovák miniszterelnök érkezéséről, úgy fogalmazott: „Nekünk, magyaroknak és Közép-Európának is jó, hogy Szlovákiának olyan miniszterelnöke van, aki velünk együtt kiáll a Visegrádi Együttműködés erősítéséért.”

Robert Fico a két ünnep között adott interjút a szlovák közszolgálati hírügynökségnek, ebben a visegrádi négyekről (V4) azt mondta, hogy a négy ország közös fellépése mindegyiküknek segíthet álláspontjaik érvényesítésében az unión belül. „Garantálom, hogy a V4-ek dinamikája egész máshogy fog kinézni” – mondta Fico.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!