Internetes csalók akarnak pénzt lehúzni a Budapesten megszálló vendégektől

2024. január 16. – 15:52

Másolás

Vágólapra másolva

Csalók élnek vissza a Fővárosi Önkormányzat nevével, akik egy hamis internetes felületen pénzt akarnak szedni a Budapesten megszálló vendégtől – írja a Fővárosi Önkormányzat közleménye.

Az ismeretlen tettesek „Budapest Főváros helyi önkormányzati adófizetési kapuja” címmel hozták létre a hamis internetes felületet, és az egyik legnagyobb elektronikus szállásfoglaló világcég levelezési rendszerén keresztül arra szólítják fel a Budapesten megszálló vendéget, hogy fizessenek „turisztikai adót”. Közlésük szerint az adó mértéke 1000 (ezer) forint / fő / vendégéjszaka. Budapest hivatalos címerének jogosulatlan használatával az angol nyelvű weblap azt a látszatot kelti, mintha az a Fővárosi Önkormányzat hivatalos weblapja lenne.

„Budapest Főváros Önkormányzata nem szed adót a fővárosban szállást foglalóktól. Idegenforgalmi adót a bérlemény helye szerint illetékes kerületi önkormányzat, a helyi adókról szóló törvény alapján kizárólag a szállásadóktól szed”

– áll a főváros közleményében.

Hozzátették, hogy Budapest főjegyzője csalás bűntettének alapos gyanúja miatt feljelentést tett az ügyben, és kezdeményezte, hogy a rendőrség intézkedjen az üzemeltetőnél a honlap felfüggesztésének érdekében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!