Este nyolc után csak az első ajtón lehet majd felszállni a budapesti buszokra és trolikra

2024. január 16. – 16:47

Másolás

Vágólapra másolva

Hamarosan csak az első ajtónál lehet majd felszállni a budapesti buszokra és trolikra este 20 óra után, és a járművezetők a felszálláskor ellenőrizni fogják az utasok érvényes jegyeit és bérleteit. Az új rendszert január 19-től, fokozatosan vezeti be a BKK, teljes körűen csak március közepétől működne – írja a vállalat közleménye.

A BKK-nak eddig kedvező tapasztalatai voltak az első ajtós felszállási rendszerrel kapcsolatban, és szerintük az utasok is gyorsan alkalmazkodtak a hétvégén már a legtöbb járaton bevezetett rendhez. Ezért mostantól a „komfortosabb és biztonságosabb utazás érdekében” a hétköznap estékre is kiterjesztik azt, bízva abban, hogy „a becsületesen, jeggyel vagy bérlettel utazók érdekeit szem előtt tartva könnyebben kiszűrhetők a bliccelők”.

A bevezetési időszakban január 19-e estétől a 11-es, a 182-es és a 184-es buszra, valamint a 70-es, a 74-es és a 78-as trolibuszra lesz érvényes az új felszállási rend, illetve a 110-es és a 112-es buszra csak hétköznaponként 20 óra után, illetve hétvégén és ünnepnapokon egész nap a budai, Döbrentei tér és a Thomán István utca közötti szakaszon.

A BKK azt tanácsolja, hogy az utasok továbbra is inkább az utazás megkezdése előtt vásárolják meg a jegyüket vagy bérletüket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!